Naar Rome

De aanloop voor vertrek richting Rome is een waar proces. Het begint met het delen van de vakantieplannen met familie en vrienden. Daarna probeer ik een beetje vooruit te plannen, in te schatten wanneer ik zal vertrekken. De laatste week voor vertrek is een periode waar to-do lijstjes continue mijn gedachten bezig houren.

Op vakantie gaan betekend voor mij het afronden van taken, het voorelkaar hebben van het huishouden en voorbereiden van de reis zelf. Dit kost energie en zorgt vooral de laatste dagen voor vertrek een hoop stress. Gelukkig is er ook zoiets al routine. Afgelopen jaar ben ik naar Zuid-Frankrijk gefietst en heb al het een en ander klaar liggen en weet ik wat ik niet mee moet nemen. Zo gaat er geen tent mee en laat ik overtollige kaarten thuis liggen, dat scheelt een flink aantal kilo's.

Op het moment van schrijven zou ik eigelijk al op de fiets moeten zitten maar het instellen van de routenavigatie en installeren apps vraagt meer tijd, en tijd heb ik wel. Het enige wat mijj dwars zit is dat de accu met zonnecellen nog niet binnen is, moet ik wachten of gaan en het pakketje na laten sturen? We gaan het zien!