Diensten
Nieuw product ontwikkelen?

U loopt al weken of maanden rond met een briljant idee voor een ontwerp maar u beschikt niet over de kennis, capaciteit of gereedschap om uw idee te verwezenlijken. Cad Studio Delta (CSD) ondersteund u bij productontwikkeling door middel van kennis, vaardigheden en een netwerk van specialisten. CSD vertaalt uw idee naar een 3d ontwerp en/of 2d werktekeningen. Voor deze dienst gebruikt CSD Solidworks of het cad programma Onshape. Door verre gaande automatisering kan deze dienst zowel bij u op locatie uitvoert worden als op afstand, zonder dat wij elkaar fysiek ontmoeten. Voor werken op afstand is communicatie en goed voorbereide feedback noodzakelijk.

Werktekeningen reviseren?

U kent het wel; versleten werkplaatstekeningen vol met aantekeningen en schetsjes. Uw collega's bestellen elke keer verkeerde onderdelen en maken fouten door incourante tekeningen en ontwerpen. U wilt deze tekeningen verbeteren maar u heeft geen tijd. Hier komt Cad Studio Delta (CSD) om de hoek kijken. CSD kan in nauw overleg met u en uw collega's op de werkvloer tekeningen updaten en als u wilt meedenken met optimalisaties van uw ontwerpen. Hiermee elimineert u onnodige ruis en verhoogt u het werkplezier van uw collega's op de werkvloer.

Simulatie gedreven (generatief) ontwerpen?

Vraagt u zich wel eens af hoe ontwerpers beginnen met schetsen en tekenen? Cad Studio Delta (CSD) soms ook! Het is erg lastig om een eerste ontwerp-iteratie te starten, er zijn zoveel zaken om mee rekening te houden. Tegenwoordig hoeft dit niet meer zo moeilijk te zijn; welkom in de wereld van generatief ontwerpen. CSD kan uw bestaande ontwerpen of nieuwe ideeën invoeren in een specialistische programma's. Met de door u gestelde randvoorwaarden leert u wat de meest optimale vormgeving is voor uw product. Resultaten van generatieve ontwerpen hebben vaak 'organische' vormen die een verhaal vertellen over wat er allemaal gebeurt in het product die direct bruikbaar kunnen zijn voor verdere ontwerpstappen.


Onderdelen fabriceren met een metaalprinter?

Wist u dat het printen van metaal helemaal niet een 'ver van mijn bed' show is? Materiaaleigenschappen van geprinte metalen onderdelen zijn goed voorspelbaar en beheersbaar, daarnaast krijgt u complexiteit 'gratis' bij uw metaal print. Vanzelfsprekend is het printen van metalen niet zaligmakend, denk aan het afvoeren van warmte (energie) tijdens het printproces, oppervlaktekwaliteit en printmarges. Maar met slimme combinaties tussen huidige constructietechnieken en geprinte metalen onderdelen kan u de concurrentie achter u laten!