Portfolio
Portfolio Cad Studio Delta

Pim Machinery is een producent van weeg-, verpak-, en palletiseermachines voor AGF en industriële producten. PIM exporteert machines naar Europa, het Midden Oosten, Noord Amerika en Australië.

Cad Studio Delta (CSD) kreeg opdracht om aantekeningen op werkplaatstekeningen en, in overleg met engineering, constructieve verbeteringen door te voeren. Organisatiebreed samenwerken en zoeken naar slimme oplossingen was de sleutel voor succes.

Metaalplus is een 'smart welding factory' en partner op het gebied van buis- en plaatvormige producten. Daarnaast beschikt Metaalplus een poedercoatlijn.

CSD werd gevraagd een bestaand agrarisch product in te voeren in Solidworks PDM database. De uitdaging lag op het vlak van dataconversie en systematisch werken.

Faber is een gevestigde naam op het gebied van gashaarden en elektrische kachels. Maar ook met stoere houtkachels en buitenhaarden. Faber heeft diverse unieke uitvindingen op haar naam staan, die nu als dé standaard in de internationale markt worden gezien.

In nauwe samenwerking met de afdeling engineering heeft CSD een z.g.n. 'Room Divider' herontwikkeld met als doel uitwisselbare onderdelen met andere type gashaarden. Sleutel voor het succesvol herontwerp lag in meedraaien met de productie om snel bekend te raken met productie- en ontwerpmethodiek.

Tweede opdracht van Faber was de doorontwikkeling van een 'e-Matrix', een elektrische haard die d.m.v. waterdamp, belicht door LED's, welke een realistisch vlambeeld geeft. CSD introduceerde karton als alternatief voor plaatstaal tijdens de ontwikkelingsfase. Het was leuk om te zien dat de collega's van engineering ook de schaar en de pot lijm gingen gebruiken.

Triple-E is het adres voor lichtgewicht kantoormeubilair en podia, een ideale oplossing voor multifunctionele ruimtes. Daarnaast verwerkt Triple-E het natuurvezel hennep in hun producten en biedt minder kansrijke werknemers een plek op de arbeidsmarkt.

CSD ontlastte de technische afdeling door de engineeringstaken waar te nemen. Hierdoor had de technisch directeur weer ruimte in zijn volle agenda.

Naast ondersteuning van engineeringstaken heeft CSD de opdracht gekregen om alle CAD informatie opnieuw te ordenen met als doel een overzichtelijke database van alle inkoopartikelen, halffabricaten en producten voor verkoop.

Matn's Stabilizers ontwikkeld en produceert rol stabilisatiesystemen voor luxe jachten, commerciële en marine schepen. Matn's beschikt over brede kennis op vlak van staalbouw, hydraukiek, elektronica, software en maakindustrie en kan hierdoor kwalitatief hoogwaardige stabilisatiesystemen leveren.

CSD heeft stromingsonderzoek gedaan naar intrekbare rol stabilisatiesystemen. Doel van het onderzoek was meer inzicht krijgen in vloeistofstromingen en lift bij verschillende invalshoeken van de stabilisatievin. Daarnaast heeft CSD het ontwerp ontwikkeld van de cilinder verantwoordelijk voor het intrekken van de stabilisatievin.